Font Size

SCREEN

Profile

Layout

Direction

Menu Style

Cpanel
 • A legkisebbek

  Előképző 2. csoport a 2018/2019. tanév tanévzáró műsorán.

 • Továbbképző 10. Bakarasz csoport

  2017-ben az Országos Tóth Ferenc Koreográfiai versenyen elért eredményéért bejutott az Országos Ifjúsági Néptáncantológiára. 2018-ban a Somogy Megyei Gyermek és Ifjúsági Néptánc fesztiválon és versenyen I. helyezést ért el.

 • Alapfok 2. Bukfenc csoport

  2019-ben a XXIII. Méta Gyermek és Ifjúsági néptánc csoportok koreográfiai versenyen első helyezést ért el. Szintén ebben az évben a XXXIV. Somogy Megyei Gyermek és Ifjúsági Néptáncfesztivál és verseny döntőjébe kiemelt arannyal jutott be, ahol első helyezett lett.

 • Grafika és festészet tanszak

  Tanév végi kiállítás 2017/2018. tanév.

 • Alapfok 3. Eszterág csoport

  A csoport 2018-ban a Tóth Ferenc Gyermektánc Koreográfiai Versenyen ezüst minősítést szerzett.2019-ben a XXIII. Méta Gyermek és Ifjúsági néptánc csoportok koreográfiai versenyén II. helyezést ért el.

 • Továbbképző 8. Pitypalatty csoport

  A csoport 2018-ban arany minősítéssel jutott be a Somogy Megyei Gyermek és Ifjúsági Néptánc fesztiválra és versenyre, ahol III. helyezést ért el. 2018-ban az Országos Tóth Ferenc Gyermektánc Koreográfiai Versenyen bronz minősítést szerzett.

Tehetséggondozás NTP-INNOV pályázat keretében

NTP-INNOV-21-0144 pályázat 

 

Művészeti iskolánk a 2021/2022 tanévben sikeresen pályázott az „Innovatív tanulási környezet kialakítása és komplex tehetségsegítő programok megvalósítása” címmel kiírt NTP-INNOV-21 kódjelű pályázatra.

A „Jövőt szövők” címmel elindított programban 60 órás, tanórán kívüli, művészeti élmény- és alkotás központú komplex tehetséggondozó program megvalósítását vállaltuk, melynek kifutásaként egy alkotás -  jelen esetben egy koreográfia – jön létre.

Célunk volt, hogy a több évfolyamról érkező gyermekekből egy koherens közösséget tudjunk létrehozni, akik eredményes együttműködésre képesek. A tehetséggondozó csoport végül 3 művészeti iskolás évfolyam válogatott tagjaiból került ki. Mindannyian 10-12 éves tanulók, akik több éve táncolnak és oktatóik tehetségnek vagy tehetségígéretnek véleményezték őket.

A művészeti iskola életében a tehetséggondozás mindig is kiemelt helyen szerepelt.

 „Valljuk, hogy a tehetség önmagában nem feltétlenül érték, csak akkor, ha a személyiség fejlődése lépést tart a tehetséggel. A művészi képességek rendszerint korán megmutatkoznak, de a motivációs akarati tényezőktől, a környezet serkentő-gátló hatásától is függ, hogy lesz-e belőlük művészi tehetség.”

Vállalt programunk célja az volt, hogy a művészeti iskolában tanuló tehetségek és tehetség ígéretek plusz óraszámban ismerkedhessenek meg a választott táncanyaggal, a hozzá kapcsolódó folklórismerettel, népzenével, népdalokkal. Pályázati programunkban a bukovinai székelyek táncaira esett a választás.

Programsorozatunk részeként a gyerekek kirándulást tettek a Pécsi Nemzeti Színházba és a bonyhádi Völgységi Múzeumba. Ez utóbbi helyszínen a székely tájház megtekintésével sikerült bepillantást nyerniük a bukovinai székelyek életébe, történelmébe.

Kirándulás a Völgységi Múzeumba

Az oktatás folyamatába a művészeti iskola pedagógusain kívül több külső szakembert is  bevontunk, ezzel is a minél komplexebb ismeretszerzést igyekeztünk támogatni.

Meghívott táncművészeink Radák János és Fekete Etelka voltak. Az ő közreműködésük jelentős hatással bírt a születendő koreográfiára és annak szakmai megítéltetésére is.

Bár a pályázatnak nem célja, hogy a születendő alkotás megmérettessék, mi mégis úgy ítéltük meg, hogy az előírt nyilvános bemutatón túl szakmai zsűri elé visszük az elkészült alkotást.

Ennek két színtere közül az egyik az Együd Árpád emlékére rendezett Somogy Megyei Gyermek és Ifjúsági Néptánc Fesztivál volt, ahol a csoport „Kiemelt Arany” minősítést szerzett. Másik megmérettetésünk a XXIV. Méta Fesztivál (Országos Koreográfiai Verseny) volt, ahol a gyerekek a saját korcsoportjuknak I. helyezését hozták el.

A tehetséggondozó programban elkészült koreográfia bemutatása 

XXIV. Méta Fesztivál első helyezetjei

Ezek a díjak is bizonyítják, hogy a tehetséggondozó foglalkozások elérték céljukat. Tanulóink egy igen sokrétű tudás birtokosai lettek, egy újabb táncanyag ismeretével, magabiztos tudásával és remek előadói képességgel bővítették ismereteiket, fejlesztették személyiségüket. És ami a díjakra és oklevelekre nincs felírva, de mindennél fontosabb, hogy tették mindezt nagy lelkesedéssel és örömmel.

                                      

KRÉTA elérés

   

Elérhetőségek

Cím: 7400 Kaposvár, Nagy Imre tér 2.
Igazgató: Pataky Annamária
+36 (82) 512 228, 
Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
,
Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
 
Fenntartó: Kaposvári Tankerületi Központ
Cím: 7400 Kaposvár, Szántó u. 5.
+36 (82) 795-225, 
Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.