Fellépéseink

2021/2022. Tanév fellépései:

Grafika tanszak megjelenései:

2021. márciusában neveztek Országos Tűzmegelőzési Bizottság alkotói pályázatára Gergely Eszter, Horváth-Fáró Anna, Jarabi Nóra, Mucsi Bori, Magyaros Eszter Liza, Magyaros Lili Anna, Szabó Zsanna alkotásaival.

2022. júniusában volt látogatható az Együd Árpád Kulturális Központban a Grafika és festészet tanszak tanév végi kiállítása.


Néptánc tanszak fellépései:

2021. szeptember 15-én az Alapfok 6. Csalafinta osztály táncolt a 20. Jubileumi Pályaválasztási Kiállítás és Szakmabemutató Arénán.

2021. decemberében a Továbbképző 10. Pitypalatty fiúk Iszkiri Előképző 2. csoport a Kaposvári Adventi műsor Kossuth téren a Lucázás és Bölcsőcske szokásokat mutatta be.

2022. március 30-án a X. Jubileumi Gyermekszínházi Biennálé 2022. Magyar Táncművészeti Egyetem műsorában vett részt a Továbbképző 10. Pitypalatty csoport.

2022. április 9-én Versekkel a környezetért Versmondó verseny megnyitóján való működtünk közre az Alapfok 6. Csalafinta csoporttal.

2022. május 3-án a Továbbképző 10. Pitypalatty csoport lépett fel a Kaposvári SZC Eötvös Loránd Műszaki Technikum és Kollégium diáknapján.

2022. május 28-án diákjaink a 2021/2022 Tanévzáró műsoron mutatták be tudásukat.

2022. május 28-án a „Pitypalatty, Kontra Zsombor, Tóth Lora- Kongató Józsa Elizabet, Polotár Judit -Csalafinta” táncosok Kaposmérőben is felléptek.

2022. május 30-án az Alapfok 2. Eszterág csoport bemutatót tartott a Tar Csatár Központi Óvodában.

2022. június 3-án az Eszterág és a Pitypalatty csoportok táncosai Lengyeltótiban mutatkoztak be az Ördöngös Pünkösdölőn.

2022 június 11-én a Csóri Fesztiválon láthatták az érdeklődők a Csalafinta csoportot.

2022. június 12-én a „Csalafinta A/6, a Kongatók A/3, a Pitypalatty T/10 és az EszBuKong táncosai az Együd Gála is felléptek.

 

2020/2021. Tanév fellépései:

• 2020. szeptember 1-én iskolánk tehetséges tanulói tanévnyitó rendezvényeken léptek fel a Kisfaludy Utcai Tagiskolában és a Honvéd Utcai Tagiskolában.

• Az Alapfok 5. Csalafinta csoport és a Továbbképző 9. Pitypalatty csoport 2020. szeptember 5-én szerepelt a XII. Somogy Megyei Hagyományőrző Találkozón.

• 2020.szeptember 26-án a Csalafinta tehetségcsoportból 4 pár vett részt a Petőrkei Szüreti Rendezvényen.

• Szintén az Alapfok 5. Csalafinta csoport adott műsort a somogysárdi Idősek Napján október 3-án.

• 2021. február 6-án a Somogy Megyei Tehetséggála online műsorába bekerült a Gezemice tehetség csoport koreográfiája.

• 2021. június 15-ig nyújtottuk be online nevezésünket Kimmel Luca, Németh Nóra Hendzsel-Kovács Bíboranna-Szabó Attila, Csillag Boglárka-Rónai Nimród szereplésével az Örökség Nemzeti Gyermek és Ifjúsági Népművészeti Egyesület „Mesterek és tanítványok” című online versenyére.

 

Grafika és festészet tanszak:

• 2021. áprilisában neveztek Országos Tűzmegelőzési Bizottság alkotói pályázata Kiss Boglárka, Magyaros Lili és Szabó Zsanna alkotásaival.

• Az Országos Balesetmegelőzési Bizottság „Így közlekedtek ti” rajzpályázatán sikeresen szerepeltek a tanszak tanulói, ahol Jarabi Nóra és Mucsi Bori díjazásban, míg Magyaros Eszter Szabó Zsanna Gergely Eszter Magyaros Lili kiemelt díjazásban részesült

• 2021. június 20-ig Magyaros Eszter, Magyaros Lili, Mucsi Borbála, Szabó Zsanna alkotásaival pályáztak a Somogy Megyei Kormányhivatal „Pályaválasztási Kiállítás és Szakbemutató plakáttervező” rajzpályázatára.

 

2019/2020. Tanév fellépései:

Néptánc tanszak:

• 2019. szeptember 6-án „Miénk a város” Fesztivál Régi idők udvarán több néptánc tanszakos tanulónkat láthatták népviseleti divatbemutatónkon. A viseletek bemutatására még egy alkalommal sor került a tanév folyamán a Szellemi Kulturális Örökségek kaposvári rendezvényén szeptember 21-én.

• A Szellemi Kulturális Örökségek Kaposváron elnevezésű programsorozat keretében lépett fel alapfok 4. Csalafinta csoportunk koreográfiájával 2019. szeptember 22-én.

• Október 1-én a Zene Világnapján a Kossuth téri rendezvénysorozatban, valamint a Nemzetőr sori Óvodában láthatták Polotár Judit, Varga Bertalan, Varga Márton, Németh-Jó Izabella párosaink műsorát. A párosok felléptek még Somogysárdon a Nyugdíjasok napján november 16-án.

• 2019. október 17-én Somogyjádon az Idősek Napján lépett fel az alapfok 4. Csalafinta, valamint a Gezemice tehetség csoportunk.

• 2019. november 9-én a Benedek Elek Tagiskola szülők-nevelők bálján az alapfok 1. Kongató csoportunk műsorával nyitották meg a rendezvényt. A csoportnak ez volt az első önálló fellépése.

• A K&H Bank Estjét a Dorottyában rendezték meg 2019. december 4-én, melynek megnyitó műsorára iskolánkat kérték fel. Felléptek a továbbképző 8. Pitypalatty, valamint az alapfok 4. Csalafinta csoportjaink. Szintén ezen csoportjaink műsorait láthatták másnap december 5-én a Vakok és Gyengénlátók Somogy Megyei Egyesületének rendezvényén is.

• 2019. december 13-án hagyományos Luca napi szokásanyag bemutatásával voltak láthatóak iskolánk továbbképző 10. néptánc tanszakos diákjai a sétáló utcán, valamint a Kossuth téren.

• A Betlehemes találkozón december 14-én az Együd Árpád Kulturális Központ színpadán az Alapfok 1. Kongatók és az E.K. 2. csoport közös műsorát, valamint a továbbképző 10. bakarasz csoport lucázását láthatták az érdeklődök.

• 2019. december 15-én került sor a XXI. Somogy Megyei Néptáncantológia megrendezésére az Együd Árpád Kulturális Központban, ahol az Együd versenyen arany minősítést szerzett alapfok 2. Bukfenc csoportunk lépett fel.

• 2019. december 19-én a Kapos Televízió Corso című műsorában szerepelt Tóth Karina és Fülöp Dávid Árpád párosunk.

• Hagyományosan a karácsonyt idén is a Somogy Táncegyüttessel közös műsor keretében ünnepeltük december 21-én. Felléptek E.K. 2, Kongatók A/1., Bukfenc A/2., Eszterág A/3., Csalafinta A/4., Palánta A/6., Pitypalatty T/8., Bakarasz T/10. csoportjaink.

• A Csalafinta A/4. csoportunk, valamint a Gezemice tehetség csoportunk műsorát láthatták Kaposfőn a nyugdíjas találkozón január 11-én.

• 2020. január 17-én a Magyar Kultúra Napja alkalmából az Együd Árpád Kulturális Központban szervezett rendezvényen lépett fel a Gezemice tehetség csoportunk .

• Január 23-án Kaposvár Város Napja rendezvényén a Csiky Gergely Színházban Hendzsel-Kovács Bíboranna és Szabó Attila párosunk közreműködött a Somogy Táncegyüttes műsorában.

• 2020. február 1-én Fülöp Dávid Árpád tanulónk lépett fel szóló táncával Zalaszentbalázson.

• Gezemice tehetség csoportunk első helyen jutott a gálába a Somogy Megyei Tehetséggála előválogatójából február 19-én. Sajnos a Gálaműsor megrendezésére már nem került sor a kialakult vírushelyzet miatt.
A tavaszi idény versenyein és további rendezvényein iskolánk csoportjai nem tudtak részt venni, mivel azokat sorra lemondták, vagy elhalasztották az életbe lépő korlátozások miatt.

2018/2019. Tanév fellépései:

Néptánc tanszak:

• 2018. augusztus 20-án a Pitypalatty tehetség csoport tanulói léptek fel a Városi Ünnepség keretében az Államalapítás Kaposvár Városi Ünnepén.

• Miénk a Város fesztiválon 2018. szeptember 7-én táncházba invitálták az alapfok 5. Palánta csoport tanulói a közönséget a Kossuth téren előadott műsorukkal.

• 2018. szeptember 29-én rendezték meg a Szent Mihály-napi vigadalmat a desedai Fekete István Látogatóközpontnál. Iskolánkból a továbbképző 7. és 8. Pitypalatty csoportunk műsorát láthatták az érdeklődők a rendezvényen, mely tűz körülötti tánccal zárult.

• Szintén a továbbképző 7. és 8. Pitypalatty csoportunk közreműködésével ünnepeltünk táncház keretében október 1-én a Zene Világnapját az egybegyűltekkel együtt Kaposvár főterén.

• 2018. október 21-én meghívásra a továbbkéző 9. Bakarasz csoportunk szerpelt a hagyományörző Lukafai Búcsún.

• 2018. október 27-én Szekszárdon megrendezett Tóth Ferenc Gyermektánc Koreográfiai Versenyen Eszterág alapfok 2. csoportunk ezüst minősítést, a Palánta alapfok 5. csoportunk és a Pitypalatty továbbképző 7. csoportunk koreográfiái bronz minősítést szereztek.

• Magyar Vöröskereszt kaposvári rendezvényén a továbbképző 7. és 8. Pitypalatty csoportunk lépett fel a Kapos Hotelben 2018. december 10-én.

• A 2018/2019. tanévben is Belehemes fellépéssel készültünk a Kaposvári Adventi Hetek alakalmából. A műsorban láthatták alapfok 1. Bukfenc és alapfok 2. Eszterág csoportjainkat.

• ” Ünnepek Bölcsője ” című karácsonyi műsor a Somogy Táncegyüttessel 2018. december 22-én került megrendezésre, melyen alapfok 1. Bukfenc, alapfok 2. Eszterág, alapfok 3. Csalafinta, alapfok 5. Palánta valamint továbbképző 9. Bakarasz csopoprtjaink szerepeltek koreográfiáikkal.

• 2019. január 18-án a Vanyur Anna Luca és Trevisan Ádám párosounkat Maza Míra ének kíséretével láthatták a Városi Könyvtár Magyar Kultúra Napi rendezvényén.

• Az alapfok 2. Eszterág, valamint a továbbképző 9. Bakarasz csoportjaink léptek fel a Somogy Megyei Néptánc Antológia műsorában 2019. január 20-án.

• Kaposvári Városi Farsangon láthatták az alapfok 2. Eszterág, a továbbkéző 7. és 8. Pitypalatty, valamint a továbbképző 9. Bakarasz csoportjaink műsorát a Kossuth téren.

• VII. Országos Néptáncverseny (csoportos) területi válogatója Százhalombattán rendezték meg 2019. március 1-én. Iskolánkat az Alapfok 5. Palánta, Továbbképző 7. Piypalatty csoportokból összeválogatott és külön felkészítő órákon részt vevő tehetséges tanulókból álló Gezemice csoport képviselete a versenyen, melyből továbbjutott az országos döntőbe.

• Immár hagyományosan vettünk részt ebben a tanévben is a Somogy Megyei Tehetséggála tánc kategóriájának előválogatóján, ahonnét az elsők között jutott tovább továbbképző 9. Bakarasz csoportunk a Gálába, melyet 2019. március 25-én tartottak a Szivárvány Kultúrpalotában.

• 2019. március 9-én rendezték Szekszárdon a Dél-dunántúli Regionális Gyermek Szólótánc Versenyt, melyen 7 párosunk is versenyzett a mezőnyben. Az összesen 67 páros versenyző közül Maza Fanni Luca-Trungel Sára párosunk arany minősítéssel Hendzsel-Kovács Bíboranna – Szabó Attila valamint Dohány Blanka – Mucsi Mátyás párosaink ezüst minősítéssel tértek haza. • A tanévben először vettünk részt a „Dunántúli Mandulafa” Kaposvári Egyetem Tudományos Diákköri rendezvényén, ahol második helyezést kapott Németh-Jó Izabella tanulónk TDK munkája. A dolgozat az Ászlós lakodalom somogyi szokását dolgozza fel. A konferencián helyet kapott az alapfok 3. Csalafinta csoportunk Ászlós lakodalmi néptánc koreográfiájának bemutatása is.

• 2019. március 30-án Göllében népviselet és tánc bemutatót tartott 10 fő tanulónk a továbbkéző 9. Bakarasz csoportból.

• 2019. április 17-én a Taszári Általános Iskola és Óvoda meghívására Polotár Judit és Szigeti László György tanulóink mutattak be somogyi táncokat az intézmény több helyszínén.

• A Somogy Megyei Gyermek és Ifjúsági Néptáncfesztivál és verseny elődöntőjén 2019. május 5-én az alapfok 1. Bukfenc csoportunk kiemelt arany, az alapfok 2. Eszterág, alapfok 3. Csalafinta és a továbbképző 9. Bakarasz csoportjaink ezüst minősítést, az alapfok 5. Palánta valamint a továbbképző 7. Pitypalatty csoportjaink pedig bronz minősítést kaptak a zsűritől.

• 2019. május 25-én Kaposszerdahelyen léptek fel a továbbképző 7. és 8. Pitypalatty csoport tanulói.

• Az alapfok 3. Csalafinta csoportunk Hagyományőrző találkozón lépett fel 2019. június 1-én a Rippl-Rónai Fesztivál keretében.

• 2019. június 2-én került megrendezésre szintén a Rippl-Rónai Fesztivál keretében az iskola néptánc tanszakának tánévzáró ünnepsége.

• POK Kaposvár Megyei tanulmányi versenyek díjátadó ünnepségén a Palánta és Pitypalatty csoportjaink thetségei léptek fel június 5-én.

• Szintén 2019. június 5-én a Kaposvár Megye Jogú Város Pedagógusnapi ünnepségén az az alapfok 3. Csalafinta csoportunk tanulóinak műsorát láthatta a közönség.

• 2019. június 7-én rendezték meg az Ördöngölős Pünkösdölőt Lengyeltótiban, melyen a továbbkéző 7. és 8. Pitypalatty csoportuk vett részt.

• Az Együd Árpád Alapfokú Művészeti Iskola csoportjai kiemelkedő eredményekkel tértek haza a XXIII. Méta Gyermek és Ifjúsági néptánc csoportok koreográfiai versenyéről. Az alapfok 1. Bukfenc csoportunk I. helyezést, az alapfok 2. Eszterág csoportunk II. helyezést és a továbbképző 9. Bakarasz csoportunk IV. helyezést ért el korcsoportjában.

• A Somogy Megyei Gyermek és Ifjúsági Néptáncfesztivál és verseny döntőjén 2019. június 16.-án az alapfok 1. Bukfenc csoportunk első helyezést szerzett.

Grafika és festészet tanszak:

• „Mit tehetnék érted?” Képzőművészeti pályázatra a 2018/2019. tanévben is több pályázati alkotást készítettek a tanszak tanulói, melyen a Magyaros Lili Anna rajza I. helyezést, Káldi Mária alkotása II. helyezést ért el. Szabó Nikolett műve különdíjban részesült.

• Somogyi Lions Egyesület „Jót tenni jó ” című rajzpályázatát hirdette meg 2018. októberében, melyre több grafika és festészet tanszakos tanulónk is pályázott. A versenyen Magyaros Eszter Liza rajza III. helyezett lett, valamint Máté Nikolett alkotása különdíjat kapott.

• Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság „Boldog, biztonságos karácsonyt (és téli szünetet)!” rajzpályázatában is részt vettek a tanulóink több alkotással beküldésével.

• 2019. decemberében írta ki aTakáts Gyula Megyei ésVárosi Könyvtár karácsonyi rajzpályázatát, melyre többek között linometszet technikával készült lenyomatokkal is pályáztak a tanszak tanulói.

• 2019. május 6-án nyílt meg a tanszak hagyományos tanév végi kiállítása az Együd Árpád Kulturális Központ 3. emeleti kiállítótermében.

 

Színjáték tanszak:

• 2019. május 6-án Koka Rozália: A pletykás asszony – székely népmese, asztali bábjátékkal léptek fel a tanszak tanulói a grafika és festészet tanszak tanév végi kiállításán az Együd Árpád Kulturális Központban.

 

A 2017/2018. tanév fellépései

Néptánc tanszak:

• 2017. szeptember 19-én a Nemzetközi Horgászverseny megnyitóján léptek fel alapfok 6. és továbbképző 8. csoportjaink.

• 2017. október 7-án a Göllei Idősek Napján a továbbképző 8. Bakarasz tehetség csoportunk műsorát láthatták az érdeklődök.

• 2017. november 4-én rendezték Szennában az Örökség Gyermek Népművészeti Egyesület Országos szólótáncversenyének Dél-dunántúli előválogatóját. Iskolánk az alapfok 6. Pitypalatty, illetve az alapfok 3. csoportjából indított páros és szóló versenyzőket. A megmérettetésen ezüst minősítést szereztek Maza Fanni és Dohány Boglárka, Polotár Judit és Szigeti László György párosaink, valamint Buzás Bálint Mátyás szóló táncosunk. Tóth Karina és Tankó Alícia párosunk pedig bronz minősítéssel térhetett haza a versenyről.

• 2017. november 11-12-én a továbbképző 10. Mákvirág csoportunk vett részt a Homokbödögei Néptáncversenyen.

• 2017. december 2-án az alapfok 2. Csalafinta csoport tanulói léptek fel Somogysárdon.

• 2017. december 7-én sz alapfok 6. Pitypalatty csoport tehetségei adtak műsort a Magyar Vöröskereszt kaposvári rendezvényén a Kapos Hotelben.

• A karácsonyt a 2017/2018. tanévben is Somogy Táncegyüttessel közös műsorral ünnepeltük 2017. december 17-én az Együd Árpád Kulturális Központ színpadán.

• 2017. december 20-án ” Pár lépés és Karácsony ” címmel a Kossuth téren láthatták az érdeklődők előképző 2. Bukfenc, alapfok 1. Eszterág, alapfok 2. Csalafinta, alapfok 6. Pitypalatty, valamint továbbképző 8. Bakarasz csoportjaink karácsonyi műsorát.

• 2018. január 18-án a Magyar Kultúra Napja alkalmából az alapfok 6. Pitypalatty tehetségek, valamint a továbbképző 8. Bakarasz csoportból Maza Míra és Vanyur Anna Luca léptek fel a Városi Könyvtárban.

• A 19. Somogy Megyei Néptánc Antológián 2018. január 28-án az alapfok 1. Eszterág, az alapfok 2. Csalafinta, az alapfok 6. Pitypalatty, valamint a továbbképző 8. Bakarasz csoportjaink szerepeltek műsorukkal.

• 2018. február 2-án a Kaposmérői Kassai Fogadóban adott műsort Pitypalatty tehetség csoportunk.

• A Kaposvári Városi Farsangi napok és félmaraton rendezvényen a szokásunkhoz híven nemcsak felvonultak tanulóink, hanem az alapfok 6. Pitypalatty és a továbbképző 8. Bakarasz csoportjaink fel is léptek önálló műsorukkal.

• A továbbkékpző 8. Bakarasz csoportunk koreográfiája nagy sikert aratott 2018. március 22-én a Somogy Megyei Tehetséggála gálaműsorán.

• A XVII. Országos Ifjúsági Néptánctalálkozón 2018. május 11-12-én a Továbbképző 8. Bakarasz csoportunk képviselte az iskolát. A versenyen Magyary Timót Gergely különdíjban részesült.

• A Somogy Megyei Gyermek és Ifjúsági Néptáncfesztivál és verseny elődöntőjén az előképző 2. Bukfenc, az alapfok 1. Eszterág, az alapfok 6. Pitypalatty, valamint a továbbképző 8. Bakarasz csoportok arany minősítést kaptak, az alapfok 2. Csalafinta és az alapfok 4. Palánta csoportok koreográfiája pedig ezüst minősítést szerzett.

• 2018. május 19-21-én rendezték a XXII. Méta Fesztivál és versenyt, melyen a továbbképző 8. Bakrasz csoportunk 4. helyezést, az alapfok 6. Pitypalatty csoportunk 6. helyezést, valamint az alapfok 4. Palánta csoportunk különdíjjal 5. helyezést ért el.

• A továbbképző 10. Mákvirág csoportunkat láthatta a közönség 2018. május 21-én Lengyeltótiban az Ördöngölős Pünkösdölön.

• A 2017/2018. tanévben a Rippl-Rónai Fesztivál keretében a Vigasságok terén adták elő év végi tanévzáró műsoraikat a néptánc tanszakos csoportjaink

• 2018. június 10-én a Somogy Megyei Gyermek és Ifjúsági Néptáncfesztivál és verseny döntőjén a továbbképző 8. Bakarasz csoportunk I. helyezést, az előképző 2. Bukfenc csoportunk II. helyezést, valamint az alapfok 1. Eszterág és az alapfok 6. Pitypalatty csoportjaink III. helyezést értek el korcsoportjukban.

 

Grafika és festészet tanszak:

• 2017. október 2-én az Idősek Világnapja alkalmából szervezett „Mit tehetnék érted?” rajzpályázaton Magyaros Eszter Liza rajza I. helyezést, Kárldi Mária rajza II. helyezést, valamint Biczó Kata rajza III. helyezést ért el.

• 2017. októberében hirdette a Somogyi Lions Egyesület ” A béke jövője ” című rajzpályázatát, melyből Laky Lilla rajza bekerült az országos döntőbe.

• A Megyei Városi Könyvtár Fésüs Éva rajzpályázatára is pályáztak grafika és festészet tanszakos tanulóink 2017. decemberében Káldi Mária és Balogh Luca rajzaival.

• Szintén a Megyei Városi Könyvtár februári rajzpályázatán Magyaros Eszter Liza műve különdíjban részesült. A versenyre Káldi Mária, Laky Lilla, Magyaros Lili Anna és Berkes Adrienn is készítettek pályamunkákat.

• A grafika és festészet tanszak csoportjának év végi kiállítása 2018. június 11-től volt látható az Együd Árpád Kulturális Központban.

 

A 2016/2017. tanév fellépései

Néptánc tanszak:

• 2016. október 8-án a Göllei falunapon léptek fel műsorukkal a továbbképző 7. csoport tehetséggondozásban részt vevő tanulói.

• 2016. október 15-én az Országos Tóth Ferenc koreográfiai versenyen mérettette meg magát az alapfok 5. Pitypalatty és a továbbképző 7. Bakarasz csoportunk, ahol a továbbképző 7. Bakarasz csoport ezüst minősítést, az alapfok 5. Pitypalatty csoport pedig bronz minősítést kapott a zsűritől.

• 2016. november 18-án a továbbképző 9. Mákvirág csoportunkat kérték fel, hogy szerepeljen a a Somogy Megyei Duráczky EGYMI és Kollégium által szervezett bálon.

• 2016. december 13-án a továbbképző 7. Bakarasz csoport fiú tanulói Lucai napi szokásokat, kotyolást mutattak be a város több helyszínén.

• A karácsonyt a Somogy Táncegyüttessel közös műsorral ünnepeltük 2016. december 18-án.

• 2017. január 15-én Somogy Megyei Folklór Találkozón – Antológián iskolánkat a XXXI. Somogy Megyei Gyermek és Ifjúsági Néptáncfesztiválon ezüst minősítést elért továbbképző 7. Bakarasz csoport képviselte.

• 2017. január 20-án a Magyar Kultúra Napja alkalmából a továbbképző 9. Mákvirág csoport lépett fel műsorával a Városi Könyvtárban.

• 2017. február 25-én rendezték Budapesten az Országos Ifjúsági Néptáncantológiát, melyre a kiváló eredményeket elért ifjúsági csoportok juthattak be. Iskolánkból a továbbképző 7. Bakarasz csoportunk mutathatta be koreográfiáját a rangos eseményen.

• 2017. március 23-án a Városi Tehetség Gálán léptek fel a továbbképző 7. Bakarasz csoport tagjai.

• 2017. április 21-én Nyíregyházán került megrendezésre Az V. Országos Néptáncverseny kamaracsoportoknak, ahol a hat főből álló továbbképző 7. osztályos tanulóink országos III. helyezést értek el. A csoportból kiemelkedő teljesítményéért Magyary Timót Gergely különdíjat kapott.

• Az Együd Árpád Alapfokú Művészeti Iskola 20 éves fennállásának alkalmából nyílt kiállítás 2017. május 16-án az Együd Árpád Kulturális Központban, ahol a megnyitón az alapfok 3. Palánta csoport NTP pályázat keretében tehetséggondozásban részt vevő tanuló léptek fel rábaközi koreográfiájukkal.

• A XXXII. Somogy Megyei Gyermek és Ifjúsági Néptáncfesztiválon az előképző 2. Eszterág, az alapfok 1. Csalafinta, valamint az alapfok 5. Pitypalatty csoport arany minősítést kapott, az előképző 1. Bukfenc, az alapfok 3. Palánta, a továbbképző 7. Bakarasz és a továbbképző 9. Mákvirág csoportok koreográfiája pedig ezüst minősítést szerzett.

• 2017. május 27-én felkérésre az alapfok 5. Pitypalatty csoport, valamint az alapfok 5. és az alapfok 1. évfolyamok tehetséggondozásban részt vevő fiú tanulói léptek fel műsorukkal Gálosfán.

• 2017. május 28-án a Rippl-Rónai Fesztivál keretében láthatta a közönség az alapfok 5. Pitypalatty, a továbbképző 7. Bakarasz, a továbbképző 9. Mákvirág csoportok műsorait, valamint a tehetséggondozásban részt vevő alapfok 5. és alapfok 1. évfolyamos fiú tanulóink műsorát.

• 20107. június 4-től 5-ig rendezték a XXI. Méta fesztivált és versenyt, ahol iskolánkat a továbbképző 7. Bakarasz, az alapfok 5. Pityplalatty és az alapfok 3. és továbbképző 7. évfolyamos tanulókból álló Egyszervolt vegyes csoportja képviselete. A versenyen a Bakarasz és az Egyszervolt csoportok II. helyezést értek el.

• 2017. június 6-án a Somogy Megyei Duráczky EGYMI és Kollégium Pedagógus napi ünnepségén léptek fel a továbbképző 7. Bakarasz csoport tehetséggondozásban részt vevő tanulói.

• 2017. június 17-én a Szentbalázsi Körzeti Általános Iskola tanévzáró ünnepségén mutatták be tánctudásukat a az előképző 2. és alapfok 2. évfolyamos szentbalázsi csoportok tanulói.

 

Képzőművészet tanszak:

• A 2016/2017. tanév elején a szeptember 8-án rendezett X. Kaposvári Mézfesztiválra készítettek rajzokat Kun Anna, Káldi Mária, Magyaros Lili Anna az alapfok 3. csoportból.

• 2016. október 1-én az Idősek Világnapja alkalmából szervezett rajzpályázaton Káldi Mária és Camacho Mária Izabell rajzai díjat kaptak a zsűritől. A kiállított művek közé került még Kun Anna alkotása is.

• Kun Anna, Káldi Mária, Horváth Bálint valamint Borsiczky Flórarajzaival pályázott a képzőművészet csoportunk októberben a Földművelésügyi Minisztérium ” Rajzverseny a szüret jegyében” című rajzversenyére.

• 2016. november 30-ig az „Álomút” gyermek rajzpályázatra 5 tanulónk alkotása is beküldésre került az alapfok 3. képzőművészet csoportunkból.

• A tavalyi évhez hasonlóan 2017-ben is felállítottuk „Kölyök Art” standunkat a Rippl-Rónai Fesztiválon.

• A tanszak hagyományos tanév végi kiállítását 2017. május 22. és június 25. között tekinthették meg az érdeklődők.

 

Színjáték tanszak:

• Előképző 2. évfolyamos színjáték tanszakos tanulóink először léptek fel a 2016/2017. tanév végén a Toldi Lakótelepi Tagiskolában, mely intézményünk Szondi utcai telephelye.

 

A 2015/2016. tanév fellépései

Néptánc tanszak:

• A 2015/2016. tanévben is számos fellépésen és versenyen vettek részt néptánc tanszakos tanulóink.

• 2015. október 1-én a Kosssuth téren a ” III. Muzsikál Kaposvár a zene világnapján” mozgalomhoz közös énekléssel és rögtönzött táncház tartásával csatlakoztak a néptánc tanszakos csoportjaink.

• 2015. október 10-én Göllében az Idősek Napján adtak színvonalas műsort tehetségeink az Alapfok 6. Bakarasz osztályból.

• 2015. december 12-én a Továbbképző 10. Pergő osztály a Kaposvári Adventi műsor keretében a Kossuth téren Betlehemi szokásokat elevenített fel.Ugyanezen a napon az Alapfok 6. Bakarasz osztály a Somogy Megyei Folklór Találkozó – Antológián képviselete

iskolánkat.

• 2015. december 17-én a „Menjünk mi is Betlehembe” Városi Betlehemes Találkozón az Előképző 2. Csalafinta osztály mutatta be „Bölcsőcske” műsorát, melyet emléklappal díjazott a zsűri.

• 2015. december 19-én láthatta a közönség iskolánk Somogy Táncegyüttessel közös Karácsonyi Műsorát.

• 2016. február 24-én Tehetségfórumot tartottak a Klebelsberg Középiskolai Kollégiumban, ahol iskolánkat az Alapfok 6. Bakarasz osztály tehetséggondozásban részt vevő tanulói képviselték.

• A Somogy Megyei Tehetségnap előválogatójáról az összes nevező produkciónk továbbjutott a Gálába, melyet 2016. március 23-án rendeztek az Együd Árpád Kulturális Központban. Így a záró rendezvényen fellépett a Továbbképző 8. Mákvirág osztályunk, valamint párosban Bakonyi Enkő és Wolf Péter, s láthatták Vanyur András Máté szóló műsorát.

• 2016. március 14-én a VI. Országos Néptáncverseny (csoportos) döntőjén a néptánc tanszak alapfok 6. Bakarasz csoportja országos 6. helyezést ért el.

• 2016. április 12-én a Somogy Megyei Néptáncszövetség fennállásának 10. évfordulója alkalmával rendezett kiállítás megnyitóján iskolánk tehetségei somogyi táncokkal léptek fel.

• 2016. április 14-én a Rippl-Rónai Múzeum felkérésére a „Szennyes ingem, szennyes gatyám” időszaki néprajzi kiállítás megnyitóján a Továbbképző 8. csoport két párosától láthattak a megnyitón részt vevők széki táncokat.

• 2016. április 22-én a Töröcskei Művelődi Ház szövő szakkörének kiállítás megnyitóján adtak színvonalas műsort továbbképző 8. Mákvirág osztályunk párosai Ratasics Rebeka és Borbély Balázs Martin, valamint Szerencsés Lili és Horváth András.

• 2016. április 25-én iskolánk néptánc tanszakos diákjai vonultak ki Kaposvár főterére az „Egy nap népviseletben” mozgalomhoz csatlakozva, ahol a hétköznapi öltözéküket egy-egy népviseleti darabbal egészítették ki.

• 2016. április 27-én a tehetséges tanulóink az Alapfok 6. Bakarasz osztályból a Kaposvári Csiky Gergely Színház Tánc Világnapi előadásán mutathatták be nagy sikerű műsorukat. Szintén ezen a napon az Alapfok 1. c. és d. osztályaink léptek fel a Szentbalázsi Kultúrház tánc világnapi rendezvényén.

• 2016. május 14-15-én rendezték a XX. Méta Fesztivált és Koreográfiai Versenyt, melyre iskolánk az Alapfok 6. Bakarasz és az Alapfok 4. Pitypalatty osztályokkal nevezett. A verseny sikerrel zárult, ahol az Alapfok 6. Bakarasz csoportunk 2. helyezést, és az Alapfok 4. Pitypalatty csoportunk 4. helyezést ért el.

• A Továbbképző 8. Mákvirág osztályunk 2016. május 16-án az Ördöngős Pünkösdölőn lépet fel Lengyeltótiban.

• A 2016. május 22-én megrendezett XXXI. Somogy Megyei Gyermek és Ifjúsági Néptáncfesztiválon az Előképző 2. Csalafinta,az Alapfok 2. Palánta, az Alapfok 4. Pitypalatty, az Alapfok 6. Bakarasz, a Továbbképző 10. Pergő osztályaink mutathatták be koreográfiájukat a zsűrinek. A zsűri értékelése alapján az Előképző 2. Csalafinta, az Alapfok 2. Palánta, az Alapfok 4. Pitypalatty, az Alapfok 6. Bakarasz csoportjaink ezüst minősítést, a Továbbképző 10. Pergő csoportunk pedig bronz minősítést kapott.

• 2016. május 28-án tartotta iskolánk a néptánc tanszakos tanulóink Tanévzáró vizsgaelőadását a Rippl-Rónai Fesztivál keretében, ahol az érdeklődő közönség láthatta az tanszak összes osztályának év végi műsorát.

• 2016 június 2-án a Somogy Megyei Duráczky EGYMI és Kollégium Pedagógus Napi Rendezvényén léptek fel tehetséges néptánc tanszakos tanulóink.

• 2016. június 8-án a város felkérésére az Alapfok 6. Bakarasz osztály tehetségei adtak színvonalas műsort a Városi Pedagógus Napon, ahol Turi Endre néptáncpedagógusunk Miniszteri Elismerő Oklevelet vehetett át több éves kiemelkedő munkájáért.

• 2016. július 5-én a MSMME Értelmi fogyatékos emberek Speciális Művészeti Fesztiváljának felkérésére Továbbképző 8. Mákvirág osztályunk tanulói léptek fel a rendezvény megnyitóján.

 

Képzőművészet tanszak:

• Képzőművészet tanszakos diákjaink a tavalyi évhez hasonlóan több rajzpályázati lehetőségre nyújtottak be pályamunkákat.

• 2015. szeptemberében három lehetőséget is megragadva a IX. Kaposvári Mézfesztivál rajzversenyre, a „Mit tehetnék érted?” rajzpályázatra és a „Szegén Gombóc Artúr” Rajzpályázatra adtak be különböző technikával készült műveket. A „Szegén Gombóc Artúr” Rajzpályázaton Magyaros Lili Anna rajza I. helyezést ért el.

• 2015. decemberében a „Télapóra várva” képeslaptervező pályázatra Komáromi Szófia rajzával pályáztak.

• 2016. februárjában online is szavazhattak a MAHART Személyhajózási Kft. rajzpályázatára beküldött alkotásokra, név szerit Frányó Rita, Kun Anna, Laky Lilla, Magyaros Lili Anna rajzaira. A részvételt a társaság Emléklappal köszönte meg.

• 2016. márciusában a Budapesti Tavaszi Fesztivál Sárkánytánc rajzpályázatán Magyaros Eszter Liza rajza a kiállított képek közé került. Szintén márciusban lett beküldve Frányó Rita képregény munkája a 8. ARC gyermek rajzpályázatra.

• 2016. áprilisában a Kaposvári Fino Food Kft pályázatára készítettek a képzőművészet Alapfok 2. osztályunk tanulói egy közös ötletes alkotást.

• 2016. május 23-án nyílt meg az Együd Árpád Kulturális Központban a képzőművészet tanszak tanév végi kiállítása, ahol tanszak éves képzeletbeli földköri körutazásának műveit tekinthették meg az érdeklődők 2016. június 19-ig.

• 2016. május 26-27-28-án először az Együd Árpád Kulturális Központ felkérésére a képzőművészet tanszakosaink is részt vettek a Rippl-Rónai Fesztiválon „Kölyök Art” nevű standjukkal.

 

A 2014/2015. tanév fellépései

Néptánc tanszak:

• 2014. szeptemberben az alapfok 5. osztályosok (Bakarasz csoport) a Mosdósi Kórházban adtak jótékonysági műsort, valamint a Kaposvári Állattenyésztési Napokon léptek fel.

• 2014. október elsején a „III. Muzsikál Kaposvár a zene világnapján”- Kossuth téren részt vettünk a közös népdal éneklésben és táncházat tartottunk színesebbé téve a zenei programot.

• A Gárdonyi Géza Tagiskola a 2014. decemberében meghirdette a Betlehemes találkozót Kaposvár város óvodái és általános iskolái részére. Iskolánkat az alapfok 3. Pitypalatty csoport képviselte.

• 2014. december 13-án a Somogy Táncegyüttessel közösen megtartott karácsonyi műsorra készültek a néptánc tanszakos tanulóink, melyet az Együd Árpád Kulturális Központban tekinthettek meg az érdeklődők.

• 2014. december 20-án került megrendezésre az Együd Árpád Kulturális Központban a Somogy Megyei Néptánc Antológia. Az antológián való fellépésre a Somogy Megyei Gyermek és Ifjúsági Néptánc Fesztiválon arany minősítést kapott alapfok 1. (Palánták) osztályosainkat kérték fel. A csoport nagy sikert aratott műsorával.

• 2015. januárjában a Magyar Kultúra napján szervezett ünnepi műsorban néptáncosaink képviselték művészeti iskolánkat.

• 2015. februárban a Kaposvári Farsang nagy rendezvényén csoportjaink képviseltették magukat a felvonulásban. A részt vevők díjazásban részesültek.

• Középiskolás néptánc csoportunkat, a továbbképző 9. (Pergő) osztályt neveztük a Kaposvári Tehetség Gálára. Az előválogatót követően felléphettek táncosaink a gála esten, melyet 2015. március 25-én rendeztek az Együd Árpád Kulturális Központban.

• 2015. április 24-től 26-ig a 15. Veszprémi Játékok Nemzetközi Összművészeti Fesztivál és Versenyen vett részt iskolánk Továbbképző 7. Mákvirág csoportja. Szereplésüket a zsűri arany minősítéssel díjazta.

• Az V. Országos Néptáncversenyre szóló táncosokkal nevezett iskolánk. Az országos verseny helyszíne Kaposvár volt.

• Néptánc csoportjaink közül az alábbiak vettek részt a 2015. évi Együd Árpád emlékére meghirdetett XXVII. Somogy megyei Gyermek és Ifjúsági Néptánc Fesztiválon, ahol a következő minősítést érték el:

A/1. (Palánták) osztály ezüst minősítés,

A/3. (Pitypalatty) osztály ezüst minősítés,

A/5. (Bakarasz) osztály arany minősítés,

T/7. (Mákvirág) osztály bronz minősítés,

T/9. (Pergő) osztály ezüst minősítés,

T/10. (Csuporka) osztály ezüst minősítés.

• Gárdonyi Géza Tagiskola Művészeti estjén fellépett a néptánc alapfok 2. osztályunk.

• A Toldi Miklós Tagiskola tanulói részére tartott tanévzáró értékelésen előképző 2. a osztályunk adott műsort.

• A városi pedagógus napon a továbbképző 9. (Pergő) csoportunk fellépett az ünnepi műsorban a Városi Sportcsarnokban.

• 2015. június 4-én tartott tanévzáró előadás alkalmával minden csoport bemutatta az idei évben készült koreográfiát.

• 2015. június 20.-án az NTP-AMI-14-0017 pályázat keretében a toponári tehetségtáborban elsajátított koreográfiával léptek fel tanulóik a múzeumok éjszakáján.

• 2015. június 22-én a Szentbalázsi Körzeti Általános Iskolában az előképző 2. c és d csoportjaink mutatták be az általuk megtanult koreográfiát.

 

Képzőművészet tanszak:


• Képzőművészeti tanszakon tanuló diákjaink 2014. szeptember hónapban a Méz Fesztiválra küldtek be pályamunkákat. (Foani Gergely, Kiss Fatima Anna, Kubis Hanna Katalin, Kun Anna, Laky Lilla, Polotár Anna, Polotár Judit)

• Az Idősek Világnapja alkalmából „Mit tehetnék érted?” kiállításon vettek részt: Kun Anna, Polotár Anna, Laky Lilla, Polotár Judit, Szőke Zsombor.

• A Corso Gyermekrajz Pályázatán különdíjat kapott: Fonai Gergely, Kubis Hanna, Kun Anna, Polotár Anna, Magyaros Lili , Paska Zsófia

• A „Ragadd meg a fényt” „Karácsonyi fények” képzőművészeti pályázaton Polotár Anna II. helyezést ért el.

• Az Országos Festészet Tanulmányi Verseny döntőjére Kun Anna tanulónk jutott be, melynek helyszíne Budapest volt.

• A 2014/2015. tanévben készült alkotásokból 2015. május 22-én nyílt kiállítás az Együd Árpád Kulturális Központ galériájában.

 

A 2013/2014. tanév fellépései

• 2013. novemberben néptánc oktatóink felléptek a Liszt Ferenc Zeneiskola által szervezett megyei művészeti iskolai tanárok „Művészetek találkozása” című műsoros esten.

• A Zene Világnapja alkalmából szervezett utcai rendezvényen részt vett a továbbképző 8. osztály, akik az Európa téren népdalokat énekeltek az arra járóknak.

• A Gárdonyi Géza Tagiskola az idei tanév decemberben meghirdette Betlehemes találkozót Kaposvár város óvodái és általános iskolái részére. Iskolánkat egy alapfokú csoport képviselte.

• 2013. december 13-án karácsonyi műsorral készültek a néptánc tanszakos tanulóink, melyet az Együd Árpád Kulturális Központban tekinthettek meg az érdeklődők. A műsorban minden osztály fellépett.

• 2014. januárban a Magyar Kultúra napján szervezett ünnepi műsorban néptáncosaink képviselték művészeti iskolánkat.

• 2014. februárban a Kaposvári Farsang nagy rendezvényen csoportjaink képviseltették magukat. A részt vevők díjazásban részesültek.

• Középiskolás néptánc csoportjainkból neveztünk a Kaposvári Tehetség Gálára, melyen az előválogatót követően bekerültek táncosaink a gála estre, melyet 2014. március 25-én rendeztek az Együd Árpád Kulturális Központban.

• 2013. májusban a Liszt Ferenc Zeneiskola által szervezett megyei művészeti bemutatón bemutatkozott a néptánc tanszak továbbképző 10. osztálya.

• A IV. Országos néptáncversenyre két kamara csoporttal nevezett iskolánk. Az országos verseny helyszíne Békéscsaba volt. Kamara csoportunk, akik az alapfok 6. osztály tanulói és a továbbképző 8. osztály tanulói, korcsoportjukban II. helyezést értek el. A nevezett másik csoportunk, akik alapfok 4. osztályos tanulók szintén jó eredményt értek el, az első öt között végeztek.

• Néptánc csoportjaink közül az alábbiak vettek részt az Együd Árpád emlékére meghirdetett XXVII. Somogy megyei Gyermek és Ifjúsági Néptánc Fesztiválon, ahol a következő minősítést érték el:

E/1-E/2. osztály. arany minősítés,

A/2. osztály arany minősítés,

A/4. osztály ezüst minősítés,

A/9-10. osztály arany minősítés.

• Az I. Rippl-Rónai Fesztivál megnyitóján – az Együd Árpád Kulturális Központ Vaszary Képtárában – az A/4. osztály kamaracsoportja adta az ünnepi műsort.

• Az Együd Árpád emlékére meghirdetett XXVII. Somogy megyei Gyermek és Ifjúsági Néptánc Fesztiválon részt vett csoportjaink közül a következők az E/1.-A/’. osztály és az A/2. osztály vehetett részt a Siófokon megrendezésre kerülő Somogy megyei bemutató előadáson.

• Gárdonyi Géza Tagiskola Művészeti estjén fellépett a néptánc osztályunk.

• Toldi Miklós Tagiskola tanulói részére tartott tanévzáró értékelésen néptánc csoportunk műsort adott.

• 2014. május 30-án a tanévzáró előadáson minden csoport bemutatta az idei évben készült koreográfiát.

• 2014. június 14-én a Zselici lámpások Vidékfejlesztési Egyesület felkérésére az A/4. osztályosok és tanulmányi versenyen részt vett kamaracsoport Szilvásszentmártonban 25 perces műsort adott.

• A Szent Imre alapítvány által szervezett Családbarát hét keretében tartott Flashmob összeállítását Turi Endre néptánc oktató szervezte, részt vettek benne iskolánk tanulói is.

• Képzőművészeti tanszakon tanuló diákjaink 2013.szeptember hónapban az Idősek Világnapja alkalmából „Mit tehetnék érted?” kiállításon vettek részt, ahol Kubis Anna I.Polotár Anna II. Ledinszki Laura Bianka III. helyezést ért el.

• A 2013/2014. tanévben készült alkotásokból 2014. május 15-én nyílt kiállítás az Együd Árpád Kulturális Központ galériájában.

 

Megszakítás